Глазуровані горіхові маленькі четвірки

Глазированные ореховые птифуры

Малі фури з глазурованого горіха – це маленькі кондитерські шедеври, які поєднують в собі вишуканість смаків і текстур. Ці мініатюрні десерти з горіховою начинкою і ніжною глазур’ю стануть справжньою окрасою вашого столу. Вони ідеально підходять для святкових заходів, чаювання або просто в якості невеликого солодкого частування. Давайте зробимо ці елегантні маленькі четвірки разом!

Час приготування – близько 1,5 години

Складність рецепта середня

Інгредієнти
Для основи:

  • 200 грам борошна
  • 100 грам вершкового масла, розм’якшеного
  • 100 грам цукрової пудри
  • 1 яйце
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • Дрібка солі

Для горіхової начинки:

  • 200 грам будь-яких горіхів (мигдаль, волоські, фундук)
  • 100 грам цукрової пудри
  • 2-3 столові ложки меду
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 2-3 столові ложки вершків або молока

Для глазурі:

  • 200 грам білого шоколаду або шоколадної глазурі
  • 50 грам чорного шоколаду (за бажанням для прикраси)
  • Подрібнені горіхи або їстівні прикраси для декору

Глазированные ореховые птифуры

Глазуровані горіхові маленькі четвірки

Інструкція по приготуванню

  1. У великій мисці збийте вершкове масло з кондитерським цукром до пишної маси.
  2. Додайте яйце та ванільний екстракт, продовжуйте збивати до однорідності.
  3. Просійте борошно і сіль, а потім додайте їх до масляної суміші. Замісити м’яке тісто.
  4. Сформуйте з тіста кулю, загорніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
  5. Розігрійте духовку до 350°F (180 ° C).
  6. Охолоджене тісто розкачати на присипаній борошном поверхні до товщини приблизно 3-4 мм.
  7. Виріжте невеликі круглі або квадратні основи для маленьких четвірок за допомогою формочки або ножа.
  8. Викладіть заготовки на деко, застелене пергаментним папером, і випікайте 10-12 хвилин до золотистої скоринки. Дайте основам повністю охолонути.
  9. Злегка підсмажте горіхи на сухій сковороді, щоб підсилити їх смак. Потім подрібнити в блендері до крупної крихти.
  10. У мисці з’єднайте подрібнені горіхи, цукрову пудру, мед, корицю і ванільний екстракт.
  11. Додайте вершки або молоко, щоб зробити начинку податливою і легко розподілятися.
  12. На кожну охолоджену основу покладіть невелику кількість горіхової начинки, рівномірно розподіліть її по поверхні.
  13. Розтопіть білий шоколад або шоколадну глазур на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  14. Занурюйте кожну основу для начинки в глазур, щоб повністю покрити поверхню. Покладіть глазуровані маленькі фури на решітку або пергамент для застигання.
  15. Якщо ви хочете прикрасити маленькі четвірки, розтопіть темний шоколад і за допомогою кондитерського мішка або виделки намалюйте тонкі лінії поверх білої глазурі.
  16. Прикрасьте подрібненими горіхами або іншими їстівними прикрасами за бажанням.
  17. Подавайте маленькі фури на красивій тарілці або підносі, щоб підкреслити їх елегантність.
  18. Petit fours можна зберігати в закритому контейнері при кімнатній температурі протягом декількох днів.

Поради

  • Використовуйте різні види горіхів для різноманітності смаків.
  • Додайте в начинку трохи апельсинової цедри для яскравого цитрусового акценту.
  • Експериментуйте з глазур’ю, використовуючи кольоровий шоколад або додаючи харчовий барвник до білого шоколаду.

Маленькі четвірки з глазурованого горіха – ідеальний вибір для тих, хто любить елегантні та вишукані десерти. Така маленька випічка не тільки красива, але і дуже смачна. спробуйте цей рецепт і ваші гості обов’язково оцінять вашу майстерність!