Зміст :
Малі фури з глазурованого горіха – це маленькі кондитерські шедеври, які поєднують в собі вишуканість смаків і текстур. Ці мініатюрні десерти з горіховою начинкою і ніжною глазур’ю стануть справжньою окрасою вашого столу. Вони ідеально підходять для святкових заходів, чаювання або просто в якості невеликого солодкого частування. Давайте зробимо ці елегантні маленькі четвірки разом!
Час приготування – близько 1,5 години
Складність рецепта середня
Інгредієнти
Для основи:
- 200 грам борошна
- 100 грам вершкового масла, розм’якшеного
- 100 грам цукрової пудри
- 1 яйце
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- Дрібка солі
Для горіхової начинки:
- 200 грам будь-яких горіхів (мигдаль, волоські, фундук)
- 100 грам цукрової пудри
- 2-3 столові ложки меду
- 1 чайна ложка кориці
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 2-3 столові ложки вершків або молока
Для глазурі:
- 200 грам білого шоколаду або шоколадної глазурі
- 50 грам чорного шоколаду (за бажанням для прикраси)
- Подрібнені горіхи або їстівні прикраси для декору
Інструкція по приготуванню
- У великій мисці збийте вершкове масло з кондитерським цукром до пишної маси.
- Додайте яйце та ванільний екстракт, продовжуйте збивати до однорідності.
- Просійте борошно і сіль, а потім додайте їх до масляної суміші. Замісити м’яке тісто.
- Сформуйте з тіста кулю, загорніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
- Розігрійте духовку до 350°F (180 ° C).
- Охолоджене тісто розкачати на присипаній борошном поверхні до товщини приблизно 3-4 мм.
- Виріжте невеликі круглі або квадратні основи для маленьких четвірок за допомогою формочки або ножа.
- Викладіть заготовки на деко, застелене пергаментним папером, і випікайте 10-12 хвилин до золотистої скоринки. Дайте основам повністю охолонути.
- Злегка підсмажте горіхи на сухій сковороді, щоб підсилити їх смак. Потім подрібнити в блендері до крупної крихти.
- У мисці з’єднайте подрібнені горіхи, цукрову пудру, мед, корицю і ванільний екстракт.
- Додайте вершки або молоко, щоб зробити начинку податливою і легко розподілятися.
- На кожну охолоджену основу покладіть невелику кількість горіхової начинки, рівномірно розподіліть її по поверхні.
- Розтопіть білий шоколад або шоколадну глазур на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- Занурюйте кожну основу для начинки в глазур, щоб повністю покрити поверхню. Покладіть глазуровані маленькі фури на решітку або пергамент для застигання.
- Якщо ви хочете прикрасити маленькі четвірки, розтопіть темний шоколад і за допомогою кондитерського мішка або виделки намалюйте тонкі лінії поверх білої глазурі.
- Прикрасьте подрібненими горіхами або іншими їстівними прикрасами за бажанням.
- Подавайте маленькі фури на красивій тарілці або підносі, щоб підкреслити їх елегантність.
- Petit fours можна зберігати в закритому контейнері при кімнатній температурі протягом декількох днів.
Поради
- Використовуйте різні види горіхів для різноманітності смаків.
- Додайте в начинку трохи апельсинової цедри для яскравого цитрусового акценту.
- Експериментуйте з глазур’ю, використовуючи кольоровий шоколад або додаючи харчовий барвник до білого шоколаду.
Маленькі четвірки з глазурованого горіха – ідеальний вибір для тих, хто любить елегантні та вишукані десерти. Така маленька випічка не тільки красива, але і дуже смачна. спробуйте цей рецепт і ваші гості обов’язково оцінять вашу майстерність!