Зміст :
Мідії в соусі з петрушки та імбиру – вишукана страва, яка поєднує в собі свіжість морепродуктів та насичені аромати трав та спецій. Мідії, приготовані в ароматному соусі з петрушки і імбиру, підійдуть як для святкового столу, так і для звичайної вечері. Давайте приготуємо цю смачну і ароматну страву разом!
Час приготування – близько 30 хвилин
Складність рецепта середня
Інгредієнти
- 1 кг свіжих мідій
- 2 столові ложки оливкової олії
- 3 зубчики часнику, дрібно нарізані
- 1 невеликий шматочок свіжого імбиру (приблизно 2-3 см), натертий на тертці
- 1 пучок свіжої петрушки, дрібно нарізаної
- 1 склянка сухого білого вина
- 1/2 склянки курячого бульйону
- Сік одного лимона
- Сіль і чорний мелений перець за смаком
- 1 столова ложка вершкового масла
- Скибочки хліба або багета, для подачі
Мідії в соусі з петрушки та імбиру
Інструкція по приготуванню
- Мідії ретельно промийте під холодною водою.
- Видаліть бороди (волокна, що виходять з панцирів) і будь-який бруд або водорості, що прилипли до раковин.
- Викиньте мідії з пошкодженими або відкритими раковинами, які не закриваються при постукуванні.
- У великій каструлі розігрійте оливкову олію на середньому вогні.
- Додайте в каструлю дрібно нарізаний часник і тертий імбир. Смажте, помішуючи, до появи аромату, приблизно 1-2 хвилини.
- Додайте подрібнену петрушку і варіть ще 1 хвилину, періодично помішуючи.
- Налийте в каструлю біле вино і курячий бульйон. Довести до кипіння.
- Додайте очищені мідії в каструлю. Накрийте каструлю кришкою і варіть на середньому вогні близько 5-7 хвилин, періодично струшуючи каструлю, щоб мідії приготувалися рівномірно.
- Мідії готові, коли всі раковини розкрилися. Викиньте мідії, які не розкрилися.
- Додайте в каструлю сік одного лимона і вершкове масло. Перемішайте, щоб масло розтануло і рівномірно розподілилося по всьому соусу.
- Приправте сіллю і чорним перцем за смаком.
- Перекладіть мідії в глибокі тарілки, полив їх соусом з каструлі.
- Подавайте з скибочками хліба або багетом, щоб занурити в ароматний соус.
Поради
- Для більш насиченого смаку можна додати в соус трохи подрібненого свіжого чилі.
- Мідії краще подавати відразу після приготування, щоб насолодитися їх свіжістю і смаком.
- Замість курячого бульйону можна використовувати рибний бульйон для більш вираженого морського аромату.
Мідії в соусі з петрушки та імбиру – це чудове поєднання свіжих морепродуктів та яскравих смаків. Ця страва проста в приготуванні і стане справжньою окрасою вашого столу. Спробуйте цей рецепт, і ви переконаєтеся, що готувати вишукані страви вдома може бути легко і приємно!