Мідії в соусі з петрушки та імбиру

Мидии в соусе из петрушки и имбиря

Мідії в соусі з петрушки та імбиру – вишукана страва, яка поєднує в собі свіжість морепродуктів та насичені аромати трав та спецій. Мідії, приготовані в ароматному соусі з петрушки і імбиру, підійдуть як для святкового столу, так і для звичайної вечері. Давайте приготуємо цю смачну і ароматну страву разом!

Час приготування – близько 30 хвилин

Складність рецепта середня

Інгредієнти

  • 1 кг свіжих мідій
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 3 зубчики часнику, дрібно нарізані
  • 1 невеликий шматочок свіжого імбиру (приблизно 2-3 см), натертий на тертці
  • 1 пучок свіжої петрушки, дрібно нарізаної
  • 1 склянка сухого білого вина
  • 1/2 склянки курячого бульйону
  • Сік одного лимона
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • Скибочки хліба або багета, для подачі

Мидии в соусе из петрушки и имбиряМідії в соусі з петрушки та імбиру

Інструкція по приготуванню

  1. Мідії ретельно промийте під холодною водою.
  2. Видаліть бороди (волокна, що виходять з панцирів) і будь-який бруд або водорості, що прилипли до раковин.
  3. Викиньте мідії з пошкодженими або відкритими раковинами, які не закриваються при постукуванні.
  4. У великій каструлі розігрійте оливкову олію на середньому вогні.
  5. Додайте в каструлю дрібно нарізаний часник і тертий імбир. Смажте, помішуючи, до появи аромату, приблизно 1-2 хвилини.
  6. Додайте подрібнену петрушку і варіть ще 1 хвилину, періодично помішуючи.
  7. Налийте в каструлю біле вино і курячий бульйон. Довести до кипіння.
  8. Додайте очищені мідії в каструлю. Накрийте каструлю кришкою і варіть на середньому вогні близько 5-7 хвилин, періодично струшуючи каструлю, щоб мідії приготувалися рівномірно.
  9. Мідії готові, коли всі раковини розкрилися. Викиньте мідії, які не розкрилися.
  10. Додайте в каструлю сік одного лимона і вершкове масло. Перемішайте, щоб масло розтануло і рівномірно розподілилося по всьому соусу.
  11. Приправте сіллю і чорним перцем за смаком.
  12. Перекладіть мідії в глибокі тарілки, полив їх соусом з каструлі.
  13. Подавайте з скибочками хліба або багетом, щоб занурити в ароматний соус.

Поради

  • Для більш насиченого смаку можна додати в соус трохи подрібненого свіжого чилі.
  • Мідії краще подавати відразу після приготування, щоб насолодитися їх свіжістю і смаком.
  • Замість курячого бульйону можна використовувати рибний бульйон для більш вираженого морського аромату.

Мідії в соусі з петрушки та імбиру – це чудове поєднання свіжих морепродуктів та яскравих смаків. Ця страва проста в приготуванні і стане справжньою окрасою вашого столу. Спробуйте цей рецепт, і ви переконаєтеся, що готувати вишукані страви вдома може бути легко і приємно!