Кіш з червоною цибулею

Киш с красным луком

Кіш з червоною цибулею – вишукана страва французької кухні, яка поєднує в собі ніжну текстуру заварного крему, солодкий смак карамелізованої червоної цибулі та хрустку основу з тіста. Це ідеальне ласощі для сніданку, обіду чи вечері, і його можна подавати як гарячим, так і холодним. Давайте приготуємо цей смачний та елегантний кіш разом!

Час приготування – близько 1,5 години

Складність рецепта середня

Інгредієнти
Для основи:

  • 1,5 склянки борошна
  • 125 грам холодного вершкового масла
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 4-5 столових ложок холодної води

Для начинки:

  • 3 великі червоні цибулини
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 4 яйця
  • 200 мл вершків (20-30% жирності)
  • 150 мл молока
  • 100 грам твердого сиру (наприклад, Грюйер або Чеддер), натертого на тертці
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 чайна ложка бальзамічного оцту
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком
  • Щіпка мускатного горіха

Киш с красным лукомКіш з червоною цибулею

Інструкція по приготуванню

  1. У мисці з’єднайте борошно і сіль.
  2. Холодне вершкове масло нарізати кубиками і додати до борошна.
  3. Вершкове масло розтерти з борошном пальцями або за допомогою кухонного комбайна до тих пір, поки суміш не стане схожою на крупну крихту.
  4. Поступово додавайте холодну воду, по одній столовій ложці, поки тісто не почне збиратися в кулю.
  5. Сформуйте з тіста диск, загорніть його в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
  6. Розігрійте духовку до 350°F (180 ° C).
  7. Охолоджене тісто розкачати на присипаній борошном поверхні до товщини приблизно 3 мм.
  8. Ложкою викладіть тісто у форму для пирога, притискаючи його до дна та боків. Обріжте зайве.
  9. Проткніть низ тіста виделкою в декількох місцях, щоб воно не надулося при випіканні.
  10. Тісто застеліть пергаментним папером і насипте зверху вантаж (суха квасоля або спеціальні кульки для випічки).
  11. Випікайте основу 15 хвилин, потім зніміть вагу та папір і випікайте ще 10 хвилин до золотистого кольору. Дістаньте з духовки і дайте охолонути.
  12. Червону цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  13. У великій сковороді розігрійте оливкову олію та вершкове масло на середньому вогні.
  14. Додайте нарізану цибулю і варіть, помішуючи, поки цибуля не стане м’якою, близько 10 хвилин.
  15. Додайте цукор і бальзамічний оцет, зменшіть вогонь до мінімуму і продовжуйте варити, помішуючи, ще 15-20 хвилин, поки цибуля не карамелізується. Зніміть з вогню і дайте охолонути.
  16. У мисці збийте разом яйця, вершки та молоко до однорідності.
  17. Додаємо тертий сир, сіль, чорний мелений перець і мускатний горіх. Перемішати.
  18. Викладіть карамелізовану цибулю на підготовлену основу.
  19. Залийте цибулю яєчно-вершковою сумішшю.
  20. Випікайте кіш у попередньо розігрітій духовці при 180 ° C (350 ° F), приблизно 30-35 хвилин, поки начинка не стане твердою і не підрум’яниться зверху.
  21. Вийміть кіш з духовки та дайте йому трохи охолонути перед нарізкою.
  22. Наріжте кіш на порційні шматочки і подавайте теплим або кімнатної температури.
  23. Кіш можна прикрасити свіжою зеленню, наприклад, петрушкою або чебрецем.

Поради

  • Для більш насиченого смаку можна додати в начинку шматочки бекону або шинки.
  • Кіш можна приготувати заздалегідь і розігріти перед подачею на стіл – він чудово зберігає свій смак і текстуру.
  • Замість червоної цибулі можна використовувати білий або жовтий ріпчасту цибулю, а ось червона цибуля додасть страві особливу солодкість і аромат.

Кіш з червоною цибулею – це елегантне і смачне блюдо, яке стане справжньою окрасою вашого столу. Поєднання ніжної текстури, солодкої карамелізованої цибулі та хрусткої основи робить цей кіш унікальним. Спробуйте цей рецепт, і ви переконаєтеся, що готувати французьку кухню вдома може бути легко і приємно!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.