Зміст :
Кіш з червоною цибулею – вишукана страва французької кухні, яка поєднує в собі ніжну текстуру заварного крему, солодкий смак карамелізованої червоної цибулі та хрустку основу з тіста. Це ідеальне ласощі для сніданку, обіду чи вечері, і його можна подавати як гарячим, так і холодним. Давайте приготуємо цей смачний та елегантний кіш разом!
Час приготування – близько 1,5 години
Складність рецепта середня
Інгредієнти
Для основи:
- 1,5 склянки борошна
- 125 грам холодного вершкового масла
- 1/2 чайної ложки солі
- 4-5 столових ложок холодної води
Для начинки:
- 3 великі червоні цибулини
- 2 столові ложки оливкової олії
- 2 столові ложки вершкового масла
- 4 яйця
- 200 мл вершків (20-30% жирності)
- 150 мл молока
- 100 грам твердого сиру (наприклад, Грюйер або Чеддер), натертого на тертці
- 1 столова ложка цукру
- 1 чайна ложка бальзамічного оцту
- Сіль і чорний мелений перець за смаком
- Щіпка мускатного горіха
Кіш з червоною цибулею
Інструкція по приготуванню
- У мисці з’єднайте борошно і сіль.
- Холодне вершкове масло нарізати кубиками і додати до борошна.
- Вершкове масло розтерти з борошном пальцями або за допомогою кухонного комбайна до тих пір, поки суміш не стане схожою на крупну крихту.
- Поступово додавайте холодну воду, по одній столовій ложці, поки тісто не почне збиратися в кулю.
- Сформуйте з тіста диск, загорніть його в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
- Розігрійте духовку до 350°F (180 ° C).
- Охолоджене тісто розкачати на присипаній борошном поверхні до товщини приблизно 3 мм.
- Ложкою викладіть тісто у форму для пирога, притискаючи його до дна та боків. Обріжте зайве.
- Проткніть низ тіста виделкою в декількох місцях, щоб воно не надулося при випіканні.
- Тісто застеліть пергаментним папером і насипте зверху вантаж (суха квасоля або спеціальні кульки для випічки).
- Випікайте основу 15 хвилин, потім зніміть вагу та папір і випікайте ще 10 хвилин до золотистого кольору. Дістаньте з духовки і дайте охолонути.
- Червону цибулю наріжте тонкими півкільцями.
- У великій сковороді розігрійте оливкову олію та вершкове масло на середньому вогні.
- Додайте нарізану цибулю і варіть, помішуючи, поки цибуля не стане м’якою, близько 10 хвилин.
- Додайте цукор і бальзамічний оцет, зменшіть вогонь до мінімуму і продовжуйте варити, помішуючи, ще 15-20 хвилин, поки цибуля не карамелізується. Зніміть з вогню і дайте охолонути.
- У мисці збийте разом яйця, вершки та молоко до однорідності.
- Додаємо тертий сир, сіль, чорний мелений перець і мускатний горіх. Перемішати.
- Викладіть карамелізовану цибулю на підготовлену основу.
- Залийте цибулю яєчно-вершковою сумішшю.
- Випікайте кіш у попередньо розігрітій духовці при 180 ° C (350 ° F), приблизно 30-35 хвилин, поки начинка не стане твердою і не підрум’яниться зверху.
- Вийміть кіш з духовки та дайте йому трохи охолонути перед нарізкою.
- Наріжте кіш на порційні шматочки і подавайте теплим або кімнатної температури.
- Кіш можна прикрасити свіжою зеленню, наприклад, петрушкою або чебрецем.
Поради
- Для більш насиченого смаку можна додати в начинку шматочки бекону або шинки.
- Кіш можна приготувати заздалегідь і розігріти перед подачею на стіл – він чудово зберігає свій смак і текстуру.
- Замість червоної цибулі можна використовувати білий або жовтий ріпчасту цибулю, а ось червона цибуля додасть страві особливу солодкість і аромат.
Кіш з червоною цибулею – це елегантне і смачне блюдо, яке стане справжньою окрасою вашого столу. Поєднання ніжної текстури, солодкої карамелізованої цибулі та хрусткої основи робить цей кіш унікальним. Спробуйте цей рецепт, і ви переконаєтеся, що готувати французьку кухню вдома може бути легко і приємно!
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.