Булочки з начинкою з курки

Булочки с начинкой из курицы

Булочки з куркою – апетитне і ситне блюдо, яке відмінно підійде для перекусу, сніданку або навіть святкового столу. Ніжна і соковита куряча начинка, прихована в м’якому тісті, робить ці булочки справжніми ласощами. Давайте приготуємо ці смачні булочки разом!

Час приготування становить близько 2-2,5 годин, включаючи час на вистоювання тіста

Складність рецепта середня

Інгредієнти
Для тіста:

  • 500 грам борошна
  • 250 мл молока
  • 1 яйце
  • 50 грам вершкового масла, розтопленого
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 7 грам сухих дріжджів

Для начинки:

  • 300 грам курячого філе
  • 1 цибулина
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 столові ложки сметани або майонезу
  • 1 зубчик часнику, дрібно нарізаний
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком
  • Свіжа зелень (петрушка, кріп) за бажанням

Для змащування:

  • 1 яйце
  • 1 столова ложка молока

Булочки с начинкой из курицыБулочки з начинкою з курки

Інструкція по приготуванню

  1. У невеликій мисці нагрійте молоко до теплого стану (не вище 40°C).
  2. Додаємо цукор і сухі дріжджі, розмішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин до утворення пінистої «шапочки».
  3. У велику миску просійте борошно, додайте сіль.
  4. Влийте дріжджову суміш, додайте яйце і розтоплене вершкове масло.
  5. Замісити тісто спочатку в мисці, а потім вимісити на робочій поверхні до м’якості і еластичності (близько 10 хвилин).
  6. Сформуйте з тіста кулю, покладіть його в змащену маслом миску, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1-1,5 години, поки тісто не збільшиться вдвічі.
  7. Куряче філе нарізати невеликими кубиками.
  8. На сковороді розігрійте оливкову олію і обсмажте курку до золотистої скоринки. Додайте дрібно нарізану цибулю і варіть, поки цибуля не стане м’якою.
  9. Додаємо часник, сметану або майонез, сіль, перець і свіжу зелень за смаком. Добре перемішайте і варіть ще пару хвилин.
  10. Зніміть каструлю з вогню і дайте начинці охолонути.
  11. Замісити тісто і розділити на 12-15 рівних частин.
  12. Сформуйте з кожного шматочка кулю, а потім розкачайте його в коло діаметром близько 10 см.
  13. Покладіть 1-2 столові ложки начинки в центр кожного кола, зберіть краї тіста до центру і защипніть, щоб сформувати булочку.
  14. Викладіть булочки на деко, застелене пергаментним папером, швом вниз.
  15. Накрийте рушником і залиште на 20-30 хвилин для вистоювання.
  16. Розігрійте духовку до 350°F (180 ° C).
  17. Збийте яйце з молоком і змастіть кожну булочку.
  18. Випікайте булочки в розігрітій духовці 20-25 хвилин до золотистої скоринки.
  19. Дістаньте булочки з духовки і дайте їм трохи охолонути на решітці.
  20. Подавайте булочки з куркою теплими або кімнатної температури.
  21. Булочки відмінно підходять як самостійна страва або в поєднанні з салатом, соусами або супом.

Поради

  • Для різноманітності смаку в начинку можна додати гриби, сир або подрібнені горіхи.
  • Булочки при необхідності можна заморожувати і розігрівати – вони зберігають свою м’якість і смак.
  • Використовуйте куряче м’ясо, що залишилося від бульйону або запечену курку, для швидшої начинки.

Булочки з куркою – ідеальний варіант для сімейної вечері або перекусу. М’яке тісто і соковита куряча начинка роблять їх неймовірно смачними і ситними. Спробуйте цей рецепт і ви переконаєтеся, що приготування їжі в домашніх умовах може бути не тільки легким, але і дуже приємним!