Зміст :
Булочки з куркою – апетитне і ситне блюдо, яке відмінно підійде для перекусу, сніданку або навіть святкового столу. Ніжна і соковита куряча начинка, прихована в м’якому тісті, робить ці булочки справжніми ласощами. Давайте приготуємо ці смачні булочки разом!
Час приготування становить близько 2-2,5 годин, включаючи час на вистоювання тіста
Складність рецепта середня
Інгредієнти
Для тіста:
- 500 грам борошна
- 250 мл молока
- 1 яйце
- 50 грам вершкового масла, розтопленого
- 1 столова ложка цукру
- 1 чайна ложка солі
- 7 грам сухих дріжджів
Для начинки:
- 300 грам курячого філе
- 1 цибулина
- 2 столові ложки оливкової олії
- 2 столові ложки сметани або майонезу
- 1 зубчик часнику, дрібно нарізаний
- Сіль і чорний мелений перець за смаком
- Свіжа зелень (петрушка, кріп) за бажанням
Для змащування:
- 1 яйце
- 1 столова ложка молока
Булочки з начинкою з курки
Інструкція по приготуванню
- У невеликій мисці нагрійте молоко до теплого стану (не вище 40°C).
- Додаємо цукор і сухі дріжджі, розмішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин до утворення пінистої «шапочки».
- У велику миску просійте борошно, додайте сіль.
- Влийте дріжджову суміш, додайте яйце і розтоплене вершкове масло.
- Замісити тісто спочатку в мисці, а потім вимісити на робочій поверхні до м’якості і еластичності (близько 10 хвилин).
- Сформуйте з тіста кулю, покладіть його в змащену маслом миску, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1-1,5 години, поки тісто не збільшиться вдвічі.
- Куряче філе нарізати невеликими кубиками.
- На сковороді розігрійте оливкову олію і обсмажте курку до золотистої скоринки. Додайте дрібно нарізану цибулю і варіть, поки цибуля не стане м’якою.
- Додаємо часник, сметану або майонез, сіль, перець і свіжу зелень за смаком. Добре перемішайте і варіть ще пару хвилин.
- Зніміть каструлю з вогню і дайте начинці охолонути.
- Замісити тісто і розділити на 12-15 рівних частин.
- Сформуйте з кожного шматочка кулю, а потім розкачайте його в коло діаметром близько 10 см.
- Покладіть 1-2 столові ложки начинки в центр кожного кола, зберіть краї тіста до центру і защипніть, щоб сформувати булочку.
- Викладіть булочки на деко, застелене пергаментним папером, швом вниз.
- Накрийте рушником і залиште на 20-30 хвилин для вистоювання.
- Розігрійте духовку до 350°F (180 ° C).
- Збийте яйце з молоком і змастіть кожну булочку.
- Випікайте булочки в розігрітій духовці 20-25 хвилин до золотистої скоринки.
- Дістаньте булочки з духовки і дайте їм трохи охолонути на решітці.
- Подавайте булочки з куркою теплими або кімнатної температури.
- Булочки відмінно підходять як самостійна страва або в поєднанні з салатом, соусами або супом.
Поради
- Для різноманітності смаку в начинку можна додати гриби, сир або подрібнені горіхи.
- Булочки при необхідності можна заморожувати і розігрівати – вони зберігають свою м’якість і смак.
- Використовуйте куряче м’ясо, що залишилося від бульйону або запечену курку, для швидшої начинки.
Булочки з куркою – ідеальний варіант для сімейної вечері або перекусу. М’яке тісто і соковита куряча начинка роблять їх неймовірно смачними і ситними. Спробуйте цей рецепт і ви переконаєтеся, що приготування їжі в домашніх умовах може бути не тільки легким, але і дуже приємним!