Зміст :
Прийнято вважати, що жульєн – це споконвічно французьке блюдо. Однак це не зовсім достовірний факт. Жульєн – це французьке слово, але воно означає тільки спосіб нарізки продуктів, а не саму страву.
Овочі або м’ясо нарізали тонкими смужками, а потім додавали в страви, називаючи їх «жульєн-салат» або «суп з жульєном». Вони придумали знайомий нам варіант жульєну, вперше приготувавши м’ясну запіканку з грибами і сиром. Все це заправляли сметаною або вершковим соусом і запікали в духовці. Блюдо стало дуже популярним в нашій країні, саме тому ми підібрали для вас найбільш вдалий рецепт жульєну. А цей рецепт – жульєн з грибами і куркою в тарталетках.
Смак м’яса та грибів чудово доповнює наш вершковий соус, який робить страву неймовірно ніжною. Такий жульєн універсальний, так як відмінно підійде в якості закуски до будь-якого свята, а гостям напевно сподобається незвичайний смак страви. Та й проблем з приготуванням немає – потрібно лише трохи вільного часу і невелика кількість простих інгредієнтів.
Покрокове приготування жульєну з грибами і куркою в тарталетках
Приступимо до приготування наших ласощів в тарталетках, для нього вам знадобиться:
- Куряче філе – 4 склянки;
- Гриби, печериці – 5 склянок;
- сир пармезан – 400 г;
- Тарталетки з пісочного тіста – 24 шт.;
- Вершки 10% жирності – 500 мл;
- Борошно – 2 ст.;
- Яйце – 4 шт.;
- Сіль – 1 ч. л.;
- Чорний перець – 1/4 ч. л.;
- Паприка – 1/4 ч. л.;
- Часник – 2-3 зубчики.

Підготовка:
- Для початку потрібно добре промити, а потім обсушити куряче філе. Після цього його необхідно дрібно нарізати, попередньо видаливши всі прожилки і жир. Покладіть нарізану курку у велику миску, а потім додайте туди пару столових ложок борошна і добре перемішайте. Борошно має рівномірно покривати курку з усіх боків.
- Після цього гриби необхідно очистити від шкірки і дрібно нарізати, але крупніше, ніж ми ріжемо курку. Надішліть їх до курки і знову все перемішайте.
- Поставте духовку розігріватися, температура повинна бути близько 175-180 градусів. В цей час також ставимо сковороду на вогонь, додавши велику кількість рослинного масла. Як тільки він розігріється, відправляємо до нього суміш з грибів і курки. Смажимо на середньому вогні, помішуючи кожні 2-3 хвилини. Знімати суміш з вогню потрібно тоді, коли вся зайва рідина википить (гриби дадуть виспатися), а курка злегка підрум’яниться. Приблизно за пару хвилин до готовності додаємо сіль, перець, паприку і часник, а потім все перемішуємо. Курка не повинна бути повністю готовою, так як ми її все одно будемо запікати і вона може вийти дуже сухою.
- Тепер приготуємо вершковий соус: змішаємо вершки з яйцями, можна додати трохи сметани і солі. Після цього збиваємо все віночком близько 5-6 хвилин, суміш повинна бути не дуже рідкою, а злегка густою.
- Викласти тарталетки на деко, змащене вершковим маслом. Потім покладіть в них приблизно 1-2 столові ложки курячо-грибної суміші, а також 3-4 столові ложки соусу. Зверху кладемо тертий сир і повторюємо те ж саме з іншими тарталетками.
Можна сміливо відправляти його в духовку на 15-17 хвилин і подавати теплим до столу в якості закуски. Насолодитися!