Зміст :
Паста карбонара з шинкою і вершками – це смачне і насичене блюдо, яке поєднує в собі ніжний вершковий соус, ароматну шинку і пасту. Це відмінний варіант швидкої вечері, який не зажадає багато часу і сил. Давайте приготуємо цю смачну пасту разом!
Час приготування – близько 30 хвилин
Складність рецепта середня
Інгредієнти
- 300 грам макаронних виробів (спагетті, фетучіні або пенне)
- 200 грам шинки
- 200 мл вершків (20-30% жирності)
- 3 яйця (тільки жовтки)
- 50 грам тертого пармезану
- 2 столові ложки оливкової олії
- 2 зубчики часнику
- Сіль і чорний мелений перець за смаком
- Свіжа петрушка для прикраси
Інструкція по приготуванню
- У великій каструлі доводимо воду до кипіння, додаємо сіль.
- Всипте макарони і варіть до стану аль денте, згідно з інструкцією на упаковці.
- Злийте воду, залишивши трохи (приблизно 1/2 склянки) для соусу, і відкладіть макарони.
- Шинку наріжте невеликими кубиками або соломкою.
- У глибокій сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні.
- Додайте подрібнений часник і обсмажте до золотистої скоринки (приблизно 1-2 хвилини).
- Додайте шинку і обсмажуйте, помішуючи, до легкої скоринки, приблизно 3-4 хвилини.
- У мисці змішайте вершки, яєчні жовтки і тертий пармезан. Добре перемішайте до однорідності.
- Зменшіть вогонь на сковороді до мінімуму.
- Вилийте яєчно-вершкову суміш на сковороду з шинкою і швидко перемішайте, щоб яйця не згорнулися.
- Додайте зварені макарони та бризку води для варіння, щоб соус став більш кремовим. Перемішайте, щоб макарони рівномірно покрилися соусом.
- Якщо потрібно, додайте більше води від варіння макаронів, щоб досягти бажаної консистенції соусу.
- Приправте сіллю і чорним перцем за смаком.
- Викладіть пасту карбонара на тарілки.
- Зверху посипте тертим пармезаном і прикрасьте свіжою петрушкою.
- Подавайте відразу, поки страва гаряча.
Поради
- Для більш насиченого смаку можна використовувати суміш вершків і молока, а при обсмажуванні шинки додати трохи білого вина.
- Ви також можете додати гриби або горошок для різноманітності текстури та смаку.
- Не перегрівайте соус після додавання яєчно-вершкової суміші, щоб уникнути згортання яєць.
Паста карбонара з шинкою та вершками – це класична італійська страва з невеликою родзинкою, яка підкорить серця любителів пасти. Ніжний вершковий соус, ароматна шинка та смачна паста створюють ідеальне поєднання, яке обов’язково порадує вас та ваших близьких. Спробуйте цей рецепт і ви переконаєтеся, що готувати карбонара в домашніх умовах легко і приємно!