Паста карбонара з шинкою і вершками

Паста карбонара с ветчиной и сливками

Паста карбонара з шинкою і вершками – це смачне і насичене блюдо, яке поєднує в собі ніжний вершковий соус, ароматну шинку і пасту. Це відмінний варіант швидкої вечері, який не зажадає багато часу і сил. Давайте приготуємо цю смачну пасту разом!

Час приготування – близько 30 хвилин

Складність рецепта середня

Інгредієнти

  • 300 грам макаронних виробів (спагетті, фетучіні або пенне)
  • 200 грам шинки
  • 200 мл вершків (20-30% жирності)
  • 3 яйця (тільки жовтки)
  • 50 грам тертого пармезану
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 зубчики часнику
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком
  • Свіжа петрушка для прикраси
Паста карбонара с ветчиной и сливками
Паста карбонара з шинкою і вершками

Інструкція по приготуванню

  1. У великій каструлі доводимо воду до кипіння, додаємо сіль.
  2. Всипте макарони і варіть до стану аль денте, згідно з інструкцією на упаковці.
  3. Злийте воду, залишивши трохи (приблизно 1/2 склянки) для соусу, і відкладіть макарони.
  4. Шинку наріжте невеликими кубиками або соломкою.
  5. У глибокій сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні.
  6. Додайте подрібнений часник і обсмажте до золотистої скоринки (приблизно 1-2 хвилини).
  7. Додайте шинку і обсмажуйте, помішуючи, до легкої скоринки, приблизно 3-4 хвилини.
  8. У мисці змішайте вершки, яєчні жовтки і тертий пармезан. Добре перемішайте до однорідності.
  9. Зменшіть вогонь на сковороді до мінімуму.
  10. Вилийте яєчно-вершкову суміш на сковороду з шинкою і швидко перемішайте, щоб яйця не згорнулися.
  11. Додайте зварені макарони та бризку води для варіння, щоб соус став більш кремовим. Перемішайте, щоб макарони рівномірно покрилися соусом.
  12. Якщо потрібно, додайте більше води від варіння макаронів, щоб досягти бажаної консистенції соусу.
  13. Приправте сіллю і чорним перцем за смаком.
  14. Викладіть пасту карбонара на тарілки.
  15. Зверху посипте тертим пармезаном і прикрасьте свіжою петрушкою.
  16. Подавайте відразу, поки страва гаряча.
Паста карбонара с ветчиной и сливками
Паста карбонара з шинкою і вершками

Поради

  • Для більш насиченого смаку можна використовувати суміш вершків і молока, а при обсмажуванні шинки додати трохи білого вина.
  • Ви також можете додати гриби або горошок для різноманітності текстури та смаку.
  • Не перегрівайте соус після додавання яєчно-вершкової суміші, щоб уникнути згортання яєць.

Паста карбонара з шинкою та вершками – це класична італійська страва з невеликою родзинкою, яка підкорить серця любителів пасти. Ніжний вершковий соус, ароматна шинка та смачна паста створюють ідеальне поєднання, яке обов’язково порадує вас та ваших близьких. Спробуйте цей рецепт і ви переконаєтеся, що готувати карбонара в домашніх умовах легко і приємно!