Зміст :
Хочете побалувати себе ситною стравою, але при цьому не перевантажуючи шлунок? Тоді індичка на сковороді стане відмінним рішенням. М’ясо індички відноситься до дієтичних видів. У ньому міститься невелика кількість жирів і багато білка, який відмінно засвоюється і сприяє зростанню м’язової маси. Індика можна включати в раціон дорослих і дітей. Приготована птиця на сковороді ніжна всередині і має хрустку скоринку зовні. Запечена індичка відмінно поєднується з різними гарнірами. Крім того, його можна використовувати для приготування салатів, коли важливо викласти цілий шматок м’яса і оточити його овочами.
Звичайно, при смаженні м’ясо стає жирним, а точніше, покривається шаром рослинного масла. Але іноді варто побалувати себе такими калорійними стравами! Тим більше, що індичка смажиться дуже швидко. Тому він підійде для приготування швидкої вечері. Видалити надлишки масла досить просто. Потрібно просто викласти смажену індичку на паперові серветки.
Золота індичка на сковороді
Для приготування страви нам знадобиться сама індичка, рослинне масло і спеції. М’ясні шматочки потрібно покласти в розпечене масло. В цьому випадку їх поверхня відразу ж схопиться. М’ясні соки залишаться всередині шматка, а зовні м’ясо покриється скоринкою. Купити м’ясо можна на ринку або в магазині. Звичайно ж, краще використовувати охолоджений продукт. Адже при розморожуванні індичка втрачає частину соку. Його можна легко пересушити.
Що стосується гарніру, то індичка відмінно поєднується з овочами, крупами, макаронними виробами. Якщо ви хочете знизити загальну калорійність страви, то краще подавати його з великою кількістю свіжих овочів і зелені. До запеченої індички можна приготувати різні соуси. Крім того, в залежності від розміру шматків, закускою може бути і м’ясо.
Інгредієнти:
- Філе індички – 500 г;
- Сіль, улюблені спеції – за смаком;
- Рослинна олія – 50 мл.
Спосіб приготування:
- Шматок філе потрібно промити, обсушити паперовим рушником, нарізати шматочками середнього розміру. Товщина шматка повинна бути 6-7 мм;
- У мисці змішуємо сіль зі спеціями. Обваляйте кожен шматочок в отриманій масі. Ви можете просто посипати сумішшю індичку;
- На сковороді розігрійте рослинне масло. Як тільки він почне клацати, покладіть шматочки індички. Важливо, щоб вони покривали дно. Зверху класти шматки не потрібно, так як в цьому випадку шматочки будуть не смажатися, а тушкуватися, і домогтися золотистої скоринки не вийде. Якщо ж, навпаки, ви хочете зробити більш дієтичний варіант, то від використання рослинного масла можна відмовитися. Налийте в каструлю трохи води, а потім покладіть індичку. Накрийте каструлю кришкою. В цьому випадку м’ясо буде гаситися, а не смажитися;
- Як тільки шматочки покриються золотистою скоринкою, перевертаємо їх, щоб обсмажити іншу сторону;
- Викладіть м’ясо на тарілку. Переходимо до смаження другої партії.
При смаженні птиці не потрібно накривати сковороду кришкою. Так як в цьому випадку в сковороді буде утворюватися конденсат, який призведе до гасіння птиці. Щоб приготувати індичку, можна взяти звичайну сковороду або гриль. В останньому випадку шматочки покриються характерним малюнком і будуть виглядати апетитніше!