Зміст :
Куркума є досить популярною і універсальною приправою. Його найчастіше додають в знамените індійське блюдо під назвою каррі, але він також відмінно поєднується з м’ясом і навіть рибою. Найголовнішою його особливістю є насичений помаранчевий колір, завдяки якому він також часто використовується в якості барвника. Додаючи його в блюдо, можна отримати красивий золотистий колір, який надає особливий шарм приготованим.
В Індії куркуму настільки полюбили, що пряність стали додавати в молочні продукти. Так зване золоте молоко з куркуми є дуже популярним напоєм в Індії. А все завдяки цілющим властивостям прянощі. Куркума вважається напоєм, що знімає біль при запаленні суглобів. Люди свято вірять, що такий напій лікує багато хвороб, а також омолоджує організм. Крім куркуми, для додання більш солодкого смаку в такий напій додають і мед, який легко можна зіпсувати надмірним додаванням прянощі. Пийте таке молоко практично щоранку натщесерце для того, щоб організм прокинувся і правильно почав свою роботу. А ще його часто п’ють перед сном з метою позбавлення від безсоння, так як він допомагає виробляти мелатонін. Мед також чудово допомагає міцно заснути.
Саме тому сьогодні ми навчимо вас, як правильно і смачно приготувати золоте молоко з куркуми. Насправді все досить просто, потрібно лише слідувати рецептурою і у вас вийде досить смачний, а головне корисний напій.
Покрокове приготування золотого молока з куркуми
Почнемо його приготування зі списку необхідних інгредієнтів. Вам знадобиться всього кілька простих продуктів:
- Молоко – 2-3 склянки;
- Куркума – 2 ч. л.;
- Мед – 1/4 склянки;
- Кокосова стружка – 1/2 ч. л.;
- Щіпка чорного перцю;
- Кориця – 1/2 ч. л.
Підготовка:
- З’єднайте всі заздалегідь підготовлені інгредієнти в невеликій каструльці, а потім помістіть її на плиту. Замість звичайного молока дуже смачно буде використовувати рослинне молоко – кокосове або мигдальне. Нагрівайте суміш на середньому вогні, поки молоко добре не нагріється (це займе близько 5 хвилин). Регулярно помішуйте, бажано дерев’яною лопаткою. Дайте суміші трохи покипіти, але не дуже сильно, відразу зніміть її з вогню, як тільки це станеться.
- Далі суміш потрібно процідити. Для цього використовують марлю або ситечко для того, щоб позбутися від твердих інгредієнтів. Цей крок можна пропустити, але тоді спеції будуть плавати в молоці і вийде занадто насичений аромат. Мед також краще додавати в самому кінці, коли молоко тепле, а не гаряче. Після додавання меду наш напій потрібно швидко і добре перемішати. Якщо ви хочете отримати пінистий і густий молочний напій, помістіть всі інгредієнти в блендер, перш ніж нагріти їх.
Після цього можна розлити наше наше золотисте молоко по двох гуртках і пити його до тих пір, поки він не стане теплим. Також в готовий напій можна додати трохи кокосової стружки за смаком, а також дуже смачно буде додати кілька цілих паличок кориці. Насолоджуйтесь собою!