Зміст :
Знаменитий французький Нісуаз – один з тих салатів, які користуються популярністю у всьому світі. Вона збалансована за вмістом жирів, білків і вуглеводів. Завдяки цьому такий салат відмінно вгамує голод, наповнить організм цінними поживними речовинами і клітковиною. Незважаючи на свою цікаву назву, закуска дуже проста в приготуванні. При цьому він виходить досить бюджетним. Тому такий салат можна готувати досить часто, особливо в літню пору, коли на дачі дозрівають свіже листя салату.
Класичний варіант салату готується виключно з овочів, консервованого тунця, яєць і анчоусів. Але найчастіше закуску готують з додаванням стручкової квасолі. Саме цей компонент допомагає обіграти закуску по-новому, зробивши її найбільш вишуканою і оригінальною. Заправка для салату готується досить просто, але при цьому виходить вишуканою. З її допомогою вдасться зв’язати всі складові закуски і надати їй пікантні нотки.
Що потрібно для приготування французької Нісуази?
Для приготування цього дієтичного салату нам знадобиться необхідний набір компонентів, кілька хвилин вільного часу і гарний настрій! Основою страви виступають свіжі овочі: помідори, картопля, болгарський перець, стручкова квасоля. Ці інгредієнти є джерелом харчових волокон, які стимулюють перистальтику кишечника, сприяють виведенню шлаків і токсинів з організму. Звичайно ж, в них містяться цінні вітаміни і мінерали. Овочі є джерелом складних вуглеводів, які повільно перетравлюються організмом.
Білкові компоненти, які містять потрібні жири, – це варені курячі яйця і консервований тунець. Вони забезпечують тривале відчуття ситості, але не перевантажують шлунок. Салат подається на подушці зі свіжого листя салату. Анчоуси включають до складу для додання пікантності закусці. Компоненти салату чудово поєднуються один з одним, забезпечуючи смакові рецептори задоволенням!
Інгредієнти:
- Тунець консервований – 400 г;
- Картопля – 2 штуки середнього розміру;
- Стиглі помідори – 6 штук середнього розміру;
- Болгарський перець – 1 шт.;
- Стручкова квасоля – 100 г;
- Яйця курячі – 2 шт.;
- Листя салату – 1 великий пучок;
- Анчоуси консервовані – 6 шт.;
- Нерафінована оливкова олія – 6 ст.л.;
- яблучний оцет – 4 ст.;
- Гірчиця – 1 ст.л .;
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком;
- Базилік сушений – 1/4 ч.л./за бажанням.
Спосіб приготування:
- Яйця відварити до готовності, очистити від шкаралупи і нарізати на четвертинки;
- Болгарський перець наріжте довгими скибочками, помідори очистіть від шкірки і наріжте великими шматочками;
- Картоплю відварити, остудити і нарізати скибочками середнього розміру;
- Філе тунця подрібнити виделкою. Якщо ми використовуємо свіжу рибу, то її необхідно обсмажити в невеликій кількості рослинного масла зі спеціями;
- Змішати всі компоненти салату, крім яєць;
- Рвемо руками в глибокий салат листя салату, викладаємо на них наш салат, доповнюємо його анчоусами і курячими яйцями. Якщо ви використовували свіжий тунець, то викладайте його в самому кінці;
- У мисці змішайте гірчицю, оливкову олію, оцет і базилік. Спробуйте заправку на смак. Збалансуйте сіллю та чорним перцем;
- Заправляємо салат соусом і подаємо до столу.