Зміст :
Курячі зрази з яйцем – це ласощі, від якого не можна відмовитися. Ці смачні закуски, основна страва має приголомшливий смак. Поживні та апетитні, вони моментально зникають на святковому столі, стаючи центральним елементом сімейної вечері. Готувати досить просто, і навіть захоплююче. Навіть починаюча господиня може приготувати зрази з курки з яйцями, щоб порадувати смаки своїх близьких. Дотримуйтесь рецептів, насолоджуйтеся приголомшливим результатом.
Курячі зрази з яйцем і рисом
Курячі зрази з яйцем і рисом можна подавати на святковий стіл в якості закуски. Також вони можуть служити самостійним вечерею в поєднанні з салатом. Ситні і поживні, смачні, вони виглядають неймовірно апетитно.
Підготувати:
- 1,2 кг курячого філе;
- 300 г свинячого сала;
- 1 цибулина;
- 4 скибочки білого хліба;
- 4-5 яєць;
- Пучок кропу;
- 120 г рису;
- Сіль, перець за смаком;
- Панірувальні сухарі.
- Соняшникова олія.
Підготовка:
- Промийте рис, дайте воді стекти. Перелийте в каструлю. Додайте воду в пропорції 1 до 2 і варіть до готовності рису. Зніміть зварений рис з вогню, перекладіть у велику миску.
- Куряче філе промити, нарізати шматочками.
- З сала зрізати шкірку, нарізати невеликими шматочками.
- Цибулю очистити, промити, нарізати довільними шматочками.
- Залийте скибочки хліба в мисці молоком або водою, залиште просочуватися.
- Пропустіть через м’ясорубку куряче філе, потім сало, цибулю.
- Відіжміть хліб з води, пропустіть через м’ясорубку в фарш.
- Розбийте в філе 1 куряче яйце, решту яєць відваріть в каструлі до крутого варіння. Готові яйця остудіть, очистіть від шкаралупи. Яйця нарізати дрібними кубиками, додати до рису.
- Кріп подрібнити, додати до рису і яєць. Посоліть і поперчіть начинку і добре перемішайте.
- Посоліть, додайте в курячий фарш щедру щіпку перцю, ретельно перемішайте.
- Панірувальні сухарі висипаємо на обробну дошку.
- Розділіть фарш на рівні порції потрібного розміру, але не менше 2 ст.
- Руками, змоченими у воді, скачайте кожну порцію фаршу в рівну кульку.
- Розкладіть кульку в долоні, покладіть начинку 1-2 ч. л. або за вашим розміром коржик. З’єднайте краю, злегка розкачати, щоб вийшла овальна форма.
- Викладіть курячий зраз з яйцем і рисом на дошку з панірувальними сухарями. Повторіть процес приготування з іншими продуктами.
- Коли всі курячі зрази будуть сформовані, відміряйте трохи панірувальних сухарів у плоску тарілку.
- Поставте сковороду розігріватися з соняшниковою олією.
- Увімкніть духовку розігріватися до 200 градусів.
- Перед тим як викласти заготовки на сковороду, занурте іншу сторону в панірувальні сухарі.
- Покладіть зрази в каструлю так, щоб вони не були близько один до одного.
- Обсмажуємо до золотистої скоринки з обох боків на середньому сильному вогні.
- Перекладіть обсмажені курячі зрази з рису на деко. Повторюємо обсмажування інших заготовок.
- Поставте курячі зрази в духовку запікатися на 30 хвилин.
- Подавайте курячі зрази з яйцем і рисом в гарячому вигляді. Добре поєднується з гарніром з овочів і соусом на кшталт сиру або айолі.