Жульєн в їстівному горщику

Жюльен в съедобном горшочке

Жульєн в їстівному горщику – оригінальне і смачне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл. Поєднання ніжного грибного і курячого жульєну з хрусткими їстівними горщиками з листкового тіста порадує не тільки його смаком, але і зовнішнім виглядом. Така страва відмінно підійде для святкової вечері або обіду.

Час і складність приготування

Час приготування: 60 хвилин
Складність: середня

Інгредієнти
Для жульєну:

  • Куряче філе – 300 г
  • Гриби – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки (20-30%) – 200 мл
  • Твердий сир – 100 г
  • Вершкове масло – 2 ст.
  • Рослинна олія – 1 ст.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Для їстівних горщиків:

  • Листкове тісто – 500 г
  • Яйце – 1 шт. (для змащування)
Жюльен в съедобном горшочке
Жульєн в їстівному горщику

Покроковий рецепт приготування

  1. Куряче філе нарізати невеликими шматочками.
  2. Гриби вимити і нарізати тонкими скибочками.
  3. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.
  4. Сир натерти на дрібній тертці.
  5. У сковороді розігрійте рослинне масло і обсмажте цибулю до золотистого кольору.
  6. Додаємо куряче філе і смажимо до напівготовності, приблизно 5-7 хвилин.
  7. Додайте гриби і варіть ще 5-7 хвилин, поки гриби не стануть м’якими і зайва рідина не випарується.
  8. Додайте вершкове масло, потім влийте вершки та перемішайте, щоб з’єднати.
  9. Приправте сіллю і перцем і тушкуйте на середньому вогні, поки соус не загусне, приблизно 10 хвилин.
  10. Зніміть каструлю з вогню і дайте жульєну трохи охолонути.
  11. Розігрійте духовку до 180°C.
  12. Розкачайте листкове тісто на злегка присипаній борошном поверхні до товщини приблизно 3 мм.
  13. Виріжте з тіста кружечки діаметром, що перевищує діаметр формочок для жульєну на 2-3 см.
  14. Переверніть металеві або керамічні форми догори дном і акуратно загорніть їх у тісто, притиснувши краю один до одного.
  15. Змастіть тісто збитим яйцем для приємного золотистого кольору.
  16. Випікайте в розігрітій духовці 15-20 хвилин, поки тісто не підніметься і не стане золотистим.
  17. Готові їстівні горщики дістаньте з духовки і дайте їм трохи охолонути.
  18. Акуратно зніміть тісто з рамекінів.
  19. Наповніть кожен горщик приготованим жульєном, заповнивши його до країв.
  20. Зверху посипати тертим сиром.
  21. Збільште температуру духовки до 200°C.
  22. Поставте горщики з жульєном на деко і запікайте 10-15 хвилин, поки сир не розплавиться і не стане золотистим.

Секрети і рекомендації

  • Використовуйте якісне листкове тісто, щоб горщики вийшли хрусткими та пишними. Можна використовувати готове тісто з магазину або зробити його самостійно.
  • Вибирайте сир, який добре плавиться, наприклад моцарелу, чеддер або гауду. Це додасть жульєну ніжну текстуру і апетитну скоринку.
  • Ви можете додати в жульєн трохи часнику або зелені для додаткового смаку. Також можна експериментувати з різними видами грибів.
  • Подавайте жульєн в їстівних горщиках відразу після приготування, поки він гарячий і сир тягнеться.

Жульєн в їстівному горщику – це не тільки смачне, але і ефектне блюдо, яке порадує ваших гостей і стане родзинкою програми будь-якого святкового столу.

Смачного!