Зміст :
Жульєн в їстівному горщику – оригінальне і смачне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл. Поєднання ніжного грибного і курячого жульєну з хрусткими їстівними горщиками з листкового тіста порадує не тільки його смаком, але і зовнішнім виглядом. Така страва відмінно підійде для святкової вечері або обіду.
Час і складність приготування
Час приготування: 60 хвилин
Складність: середня
Інгредієнти
Для жульєну:
- Куряче філе – 300 г
- Гриби – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки (20-30%) – 200 мл
- Твердий сир – 100 г
- Вершкове масло – 2 ст.
- Рослинна олія – 1 ст.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Для їстівних горщиків:
- Листкове тісто – 500 г
- Яйце – 1 шт. (для змащування)
Покроковий рецепт приготування
- Куряче філе нарізати невеликими шматочками.
- Гриби вимити і нарізати тонкими скибочками.
- Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.
- Сир натерти на дрібній тертці.
- У сковороді розігрійте рослинне масло і обсмажте цибулю до золотистого кольору.
- Додаємо куряче філе і смажимо до напівготовності, приблизно 5-7 хвилин.
- Додайте гриби і варіть ще 5-7 хвилин, поки гриби не стануть м’якими і зайва рідина не випарується.
- Додайте вершкове масло, потім влийте вершки та перемішайте, щоб з’єднати.
- Приправте сіллю і перцем і тушкуйте на середньому вогні, поки соус не загусне, приблизно 10 хвилин.
- Зніміть каструлю з вогню і дайте жульєну трохи охолонути.
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Розкачайте листкове тісто на злегка присипаній борошном поверхні до товщини приблизно 3 мм.
- Виріжте з тіста кружечки діаметром, що перевищує діаметр формочок для жульєну на 2-3 см.
- Переверніть металеві або керамічні форми догори дном і акуратно загорніть їх у тісто, притиснувши краю один до одного.
- Змастіть тісто збитим яйцем для приємного золотистого кольору.
- Випікайте в розігрітій духовці 15-20 хвилин, поки тісто не підніметься і не стане золотистим.
- Готові їстівні горщики дістаньте з духовки і дайте їм трохи охолонути.
- Акуратно зніміть тісто з рамекінів.
- Наповніть кожен горщик приготованим жульєном, заповнивши його до країв.
- Зверху посипати тертим сиром.
- Збільште температуру духовки до 200°C.
- Поставте горщики з жульєном на деко і запікайте 10-15 хвилин, поки сир не розплавиться і не стане золотистим.
Секрети і рекомендації
- Використовуйте якісне листкове тісто, щоб горщики вийшли хрусткими та пишними. Можна використовувати готове тісто з магазину або зробити його самостійно.
- Вибирайте сир, який добре плавиться, наприклад моцарелу, чеддер або гауду. Це додасть жульєну ніжну текстуру і апетитну скоринку.
- Ви можете додати в жульєн трохи часнику або зелені для додаткового смаку. Також можна експериментувати з різними видами грибів.
- Подавайте жульєн в їстівних горщиках відразу після приготування, поки він гарячий і сир тягнеться.
Жульєн в їстівному горщику – це не тільки смачне, але і ефектне блюдо, яке порадує ваших гостей і стане родзинкою програми будь-якого святкового столу.
Смачного!