Жульєн в грибах, запечений в духовці

Жюльен в шампиньонах, запеченный в духовке

Жульєн з грибами – це класичне французьке блюдо, що представляє собою вершкове грибне рагу з сирною скоринкою. Страву традиційно подають у невеликих порційних формочках, відомих як кокотниці, що робить її ідеальним вибором для вишуканої вечері чи святкового столу.

Час і складність приготування

Час приготування: близько 30-40 хвилин
Складність приготування: середня

Інгредієнти

  1. Гриби – 500 г, нарізані тонкими скибочками
  2. Цибуля ріпчаста – 1 шт., дрібно нарізаний
  3. Вершки 20-33% – 200 мл
  4. Борошно – 1 ст.
  5. Вершкове масло – 50 г
  6. Твердий сир (наприклад, пармезан або грюйер) – 100 г, натертий на тертці
  7. Сіль і чорний перець – за смаком
  8. Мускатний горіх – щіпка
  9. Зелень для прикраси (петрушка або кріп)
Жюльен в шампиньонах, запеченный в духовке
Жульєн в грибах, запечений в духовці

Покрокове приготування

  1. Розігрійте духовку до 200°C.
  2. Гриби ретельно промийте, очистіть від шкірки і наріжте.
  3. На сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте до прозорості дрібно нарізану цибулю.
  4. Додаємо гриби і смажимо на середньому вогні до випаровування рідини.
  5. Посипте гриби борошном, добре перемішайте і влийте вершки. Варіть, помішуючи, поки соус не загусне. Приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом.
  6. Розділіть грибне рагу на формочки для подачі або кокотниці.
  7. Зверху посипати тертим сиром.
  8. Випікайте в розігрітій духовці близько 10-15 хвилин, поки сир не утворює золотисту скоринку.

Канал:

Перед подачею на стіл прикрасьте кожну порцію свіжою зеленню.

Жульєн з грибами – відмінне блюдо, яке здивує ваших гостей своїм вершковим смаком і ароматом. Поєднання ніжного грибного рагу з хрусткою сирною скоринкою робить цю страву воістину незабутньою. Він відмінно підходить як для особливого випадку, так і для затишної сімейної вечері.

Опис смаку жульєну з грибами

Жульєн з грибами – це блюдо з насиченим і насиченим смаком, яке вражає своєю кремовою текстурою і ароматної глибиною. Гриби надають йому землистий, злегка горіховий смак, який чудово поєднується з м’якістю та солодкістю смаженої цибулі. Вершковий соус, збагачений нежирними вершками, обволікає кожен шматочок гриба, надаючи страві гладкість і щільність. Сирна скоринка додає солонуватий акцент і приємну хрусткість. Щіпка мускатного горіха додає легку пікантність, яка робить смак ще більш вишуканим і багатогранним.

Жюльен в шампиньонах, запеченный в духовке
Жульєн в грибах, запечений в духовці

Енергетична цінність жульєну з грибами

Енергетична цінність жульєну з грибами може варіюватися в залежності від використовуваних інгредієнтів і їх кількості, але в середньому одна порція (близько 200 грам) може містити:

Калорійність: приблизно 250-350 ккал
Білки: 8-12 г
Жирів: 18-25 г
Вуглеводи: 15-20 г
Це робить жульєн досить поживним блюдом, яке може послужити повноцінним обідом або вечерею. Білки в страві забезпечуються в основному грибами і сиром, жири – вершковим маслом і вершками, а вуглеводи – борошном, що використовується для згущення соусу.

Слід враховувати, що жирний сир і вершки роблять цю страву досить калорійною, тому тим, хто стежить за фігурою або має обмеження в харчуванні, пов’язані зі споживанням жирів, слід вживати жульєн в помірних кількостях. Можна замінити вершки і сир на їх менш жирні аналоги, щоб знизити калорійність страви, але це може трохи змінити смак страви.

Смачного!