Курячі зрази з яйцем і рисом

Зразы куриные с яйцом и рисом

Курячі зрази з яйцем – це ласощі, від якого не можна відмовитися. Ці смачні закуски, основна страва має приголомшливий смак. Поживні та апетитні, вони моментально зникають на святковому столі, стаючи центральним елементом сімейної вечері. Готувати досить просто, і навіть захоплююче. Навіть починаюча господиня може приготувати зрази з курки з яйцями, щоб порадувати смаки своїх близьких. Дотримуйтесь рецептів, насолоджуйтеся приголомшливим результатом.

Курячі зрази з яйцем і рисом

Курячі зрази з яйцем і рисом можна подавати на святковий стіл в якості закуски. Також вони можуть служити самостійним вечерею в поєднанні з салатом. Ситні і поживні, смачні, вони виглядають неймовірно апетитно.

Зразы куриные с яйцом и рисом
Курячі зрази з яйцем і рисом

Підготувати:

  • 1,2 кг курячого філе;
  • 300 г свинячого сала;
  • 1 цибулина;
  • 4 скибочки білого хліба;
  • 4-5 яєць;
  • Пучок кропу;
  • 120 г рису;
  • Сіль, перець за смаком;
  • Панірувальні сухарі.
  • Соняшникова олія.
Зразы куриные с яйцом и рисом
Курячі зрази з яйцем і рисом

Підготовка:

  1. Промийте рис, дайте воді стекти. Перелийте в каструлю. Додайте воду в пропорції 1 до 2 і варіть до готовності рису. Зніміть зварений рис з вогню, перекладіть у велику миску.
  2. Куряче філе промити, нарізати шматочками.
  3. З сала зрізати шкірку, нарізати невеликими шматочками.
  4. Цибулю очистити, промити, нарізати довільними шматочками.
  5. Залийте скибочки хліба в мисці молоком або водою, залиште просочуватися.
  6. Пропустіть через м’ясорубку куряче філе, потім сало, цибулю.
  7. Відіжміть хліб з води, пропустіть через м’ясорубку в фарш.
  8. Розбийте в філе 1 куряче яйце, решту яєць відваріть в каструлі до крутого варіння. Готові яйця остудіть, очистіть від шкаралупи. Яйця нарізати дрібними кубиками, додати до рису.
  9. Кріп подрібнити, додати до рису і яєць. Посоліть і поперчіть начинку і добре перемішайте.
  10. Посоліть, додайте в курячий фарш щедру щіпку перцю, ретельно перемішайте.
  11. Панірувальні сухарі висипаємо на обробну дошку.
  12. Розділіть фарш на рівні порції потрібного розміру, але не менше 2 ст.
  13. Руками, змоченими у воді, скачайте кожну порцію фаршу в рівну кульку.
  14. Розкладіть кульку в долоні, покладіть начинку 1-2 ч. л. або за вашим розміром коржик. З’єднайте краю, злегка розкачати, щоб вийшла овальна форма.
  15. Викладіть курячий зраз з яйцем і рисом на дошку з панірувальними сухарями. Повторіть процес приготування з іншими продуктами.
  16. Коли всі курячі зрази будуть сформовані, відміряйте трохи панірувальних сухарів у плоску тарілку.
  17. Поставте сковороду розігріватися з соняшниковою олією.
  18. Увімкніть духовку розігріватися до 200 градусів.
  19. Перед тим як викласти заготовки на сковороду, занурте іншу сторону в панірувальні сухарі.
  20. Покладіть зрази в каструлю так, щоб вони не були близько один до одного.
  21. Обсмажуємо до золотистої скоринки з обох боків на середньому сильному вогні.
  22. Перекладіть обсмажені курячі зрази з рису на деко. Повторюємо обсмажування інших заготовок.
  23. Поставте курячі зрази в духовку запікатися на 30 хвилин.
  24. Подавайте курячі зрази з яйцем і рисом в гарячому вигляді. Добре поєднується з гарніром з овочів і соусом на кшталт сиру або айолі.