Зміст :
Зрази з сиром виходять дуже ніжними, соковитими і апетитними. Найчастіше їх готують з змішаного фаршу. Але при бажанні можна використовувати крупи і навіть овочі. Ми розглянемо класичний варіант приготування зраз з фаршу. Їх можна подавати як на святковий стіл, так і на повсякденну вечерю. Зрази слід доповнити круп’яними або овочевими гарнірами. Так блюдо вийде повноцінним і дуже поживним.
В якості основи ми будемо використовувати змішаний фарш. При бажанні можна використовувати курячий фарш. Він буде менш калорійним, більш ніжним і соковитим. Бажано робити фарш самостійно з охолодженого м’яса. Так що ви можете бути впевнені в його свіжості і якості. Що стосується начинки, то вона готується на основі сиру і додаткових компонентів. Як доповнення можна використовувати свіжу зелень, курячі яйця, волоські горіхи. Звичайно, ми використовуємо щось одне, а не всі.
Як приготувати зрази з сиром?
Існує кілька варіантів приготування зраз з сиром. Найчастіше їх смажать на розігрітому рослинному маслі. Так котлети покриваються апетитною скоринкою і залишаються соковитими всередині. Щоб знизити жирність, багато господинь вважають за краще запікати зрази в духовці. При цьому вони не вбирають рослинне масло. Якщо приготувати курячі кульки з фаршу, то вони цілком підійдуть для дієтичного харчування.
Також для термічної обробки зраз підійдуть і сучасні кухонні помічники: фритюрниця або мультиварка. Варто відзначити, що смак котлет, приготованих різними способами, буде відрізнятися. Для начинки можна використовувати різний сир. Найчастіше використовується твердий сир без ароматизаторів і запахів. Але сир, вершки і навіть плавлений сир теж підійдуть. Все залежить від особистих переваг.
Інгредієнти:
- Змішаний фарш – 400 г;
- Яйце куряче – 2 шт.;
- Твердий сир – 120 г;
- Цибуля ріпчаста – 1 головка;
- Свіжа зелень – 1 невеликий пучок;
- Сіль. чорний мелений перець – за смаком;
- Борошно пшеничне – кілька столових ложок;
- Рослинна олія – 2 ст.л.
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізати дрібними кубиками. При бажанні можна подрібнити його на дрібній тертці в кашку, щоб вона виділила сік;
- Подрібнену цибулю разом з фаршем викладаємо в глибоку миску. Додаємо до компонентів куряче яйце, спеції і перемішуємо;
- Друге яйце відварити до готовності, остудити, очистити від шкаралупи і натерти на дрібній тертці;
- Сир натерти на тертці, змішати з курячим яйцем. Додайте в начинку рубану зелень і добре перемішайте;
- Мокрими руками відщипуємо невелику кількість фаршу, розминаємо його руками. У центр покладіть чайну ложку начинки. Зберіть фарш так, щоб начинка була всередині;
- У плоску чашку насипаємо пшеничне борошно, обваляємо в ній кожну кульку і викладаємо на обробну дошку;
- У сковороді розігріваємо рослинне масло, обсмажуємо в ньому наші зрази до золотистої скоринки;
- Потім накриваємо сковороду кришкою і готуємо котлети ще 10 хвилин на мінімальному вогні, щоб вони встигли приготуватися всередині.