Зрази з грибами: рецепт

Зразы с грибами: рецепт приготовления

Ви можете смачно нагодувати свою сім’ю без екзотичних продуктів і рецептів. Зрази з грибами дуже смачні і різноманітні.

Палітра рецептів

Зрази прийшли до нас з білоруської, польської та литовської кухні. Варіацій рецептів, їх приготування дуже багато. Котлета може бути м’ясною або картопляною. Вирішувати вам. Справа суто особиста, головне, щоб було смачно і ситно.

Якщо начинка передбачається грибна, то найчастіше котлети робляться з попередньо відвареного і розім’ятого картоплі. Його також можна подрібнити через м’ясорубку, як м’ясо.

Таке поєднання завжди бездоганне, особливо з підливою з грибами на сметанній, вершковій або молочній основі. Це вже вигадка нашої російської кухні: картопляні зрази з грибами або ніжна підлива. Начинка котлет може бути змішаною або чисто м’ясною. Котлети також можна приготувати з тонко відбитого або перетертого м’яса.

Зразы с грибами: рецепт приготовления
Зрази з грибами: рецепт

Альтернативою картоплі може послужити відварений рис. Особливо, якщо вона залишилася від вчорашньої трапези, а ви не любите викидати їжу. Пшенична або кукурудзяна крупа сорту Артек також добре піде на подвір’я.

Для начинки можна взяти будь-які лісові гриби, гливи, печериці. Їх попередньо дрібно нарізають. Їх можна гасити або смажити зі спеціями, цибулею, часником, ароматними травами. Також можна взяти солоні гриби. Ще смачніше буде з вершковим, сметанним, молочним соусами або звичайною сметаною.

Ми рекомендуємо запікати в духовці, а не смажити на сковороді. Це буде не менш смачно, але набагато корисніше. Також буде смачно, якщо ви посиплете блюдо свіжою, дрібно нарізаною зеленню і подасте нарізані скибочками свіжі овочі.

Складові простого кулінарного шедевра

Інгредієнти:

  • Бульби картоплі середнього розміру – 6 шт .;
  • Яйця курячі – 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Гриби – 200 г;
  • Сіль – 0,7 ч. л.;
  • Рафінована рослинна олія – 2 ст.л .;
  • Борошно пшеничне – 2 ст.
Зразы с грибами: рецепт приготовления
Зрази з грибами: рецепт

Секрети вдалого приготування їжі

  1. Очистіть бульби картоплі від шкірки. Нарізаємо невеликими шматочками, заливаємо підсоленою водою, ставимо на середній вогонь, чекаємо готовності до повної готовності.
  2. Очистіть цибулю від лушпиння. Дрібно порубати гострим кухонним ножем.
  3. Очистіть і наріжте гриби так само, як і ріпчасту цибулю, можна трохи крупніше.
  4. Готові бульби картоплі перетвори в пюре за допомогою товкачки, розбийте в нього яйце і перемішайте до однорідності. Додайте борошно, якщо воно недостатньо густе.
  5. Тепер беремо 2-3 ст. вже охолодженого картопляного тіста і формуємо коржі, головне, не дуже тонкі і не товсті. У центр покладіть 1-2 ч. Л. начинки. Краї необхідно акуратно защипнути і надати круглу або овальну форму котлеті. Все залежить від вашого смаку. Можна додатково злегка обваляти їх у борошні, щоб вони точно не розвалювалися в процесі випікання і зберігали свій красивий зовнішній вигляд.
  6. Розігрійте духовку до температури 1800 градусів Цельсія.
  7. Візьміть деко. Змастити рослинним маслом. Можна застелити його пергаментом або фольгою для запікання, якщо ви уважно ставитеся до використання навіть рослинного масла.
  8. Випікати протягом півгодини.
  9. Готові картопляні зрази можна посипати дрібно нарізаною зеленню, викласти на тарілку під ними свіже листя салату. Як гарнір відмінно підійдуть свіжі овочі або салат з відповідною заправкою.
  10. Ще смачніше буде, якщо ви полиєте блюдо сметаною або зробите грибний соус на основі вершків, молока або сметани. Для загущення можна також додати 1-2 ч. Л. пшеничного борошна. Хтось віддасть перевагу кетчуп або сирний соус. Вирішувати вам, вашій родині або гостям.

Якщо ви задумаєтеся про прикраси з яєць або помідорів, то порційні зрази прикрасять ваш святковий стіл і стануть відмінним гарячим блюдом. Вони досить ситні і апетитні.