Картопляні зрази в духовці

Зразы картофельные в духовке

Кулінарні тенденції стрімко змінюються. Елементи одних кухонь стають популярними, на зміну їм приходять інші. Незважаючи на популяризацію низькокалорійної їжі, деякі страви все ж залишаються класичними і незмінно улюбленими. Одним з таких страв є картопляні зрази в духовці, доведені до готовності.

Залежно від використовуваної начинки, вони можуть бути м’ясними або вегетаріанськими. Приготувати картопляні зрази можна з м’ясом, грибами, тушкованою капустою та іншими цікавими поєднаннями. Щоразу це буде новий кулінарний досвід і завжди приємне гастрономічне задоволення.

З печінкою картопляні зрази в духовці

Картопляні зрази в духовці з печінкою – одне з незвичайних поєднань. Напевно вам доводилося пробувати з м’ясною начинкою, але не завжди. І дарма, адже разом ці аромати чудово поєднуються між собою. А рецепт особливо сподобається любителям печінки і тим, для кого цей продукт вкрай важливий в дієті.

Зразы картофельные в духовке
Картопляні зрази в духовці

Підготуйте для начинки:

  • 500 г курячої печінки;
  • 1 велика морква;
  • 1 цибулина;
  • Сіль, мелений перець за смаком;
  • 1/2 ч. л. коріандру;
  • Соняшникова олія для смаження.

Для картопляного шару:

  • 1 кг картоплі;
  • 2 лаврові листки;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1/2 ч. л. меленого перцю;
  • л. борошна;
  • 1 яйце.
Зразы картофельные в духовке
Картопляні зрази в духовці

Підготовка:

  1. Вимийте картоплю, покладіть її в каструлю, залийте холодною водою. Відварити до готовності шкірки. Після закипання посолити, додати лавровий лист. Варену картоплю злийте, дайте бульб повністю охолонути.
  2. Картоплю очистити, викласти на тарілку до готовності до вживання.
  3. Промийте печінку, очистіть її від залишків жиру.
  4. Цибулю і моркву очистити, помити. Моркву натерти на овочевій тертці, цибулю дрібно нарізати.
  5. Розігрійте сковороду з 2-3 ст. З кожного боку тримаємо печінку на середньому вогні по 2-3 хвилини. Підготовлену порцію покладіть в каструлю з товстим дном, наступну порцію покладіть в каструлю.
  6. Коли печінка підсмажиться, додаємо в цю ж сковороду масло, всипаємо нарізані овочі. Обсмажте овочі до напівготовності, висипте до печінки.
  7. Посоліть печінку з овочами, перемішайте. Накрийте каструлю кришкою, тушкуйте вміст 5-7 хвилин.
  8. Трохи остудіть начинку для картопляних зраз в духовці. Потім пропустіть печінку і овочі через м’ясорубку. Поперчіть фарш, перемішайте.
  9. У тій же м’ясорубці перекладаємо бульби картоплі в окрему миску.
  10. Картоплю посолити, додати перець, розбити яйце. Перемішайте масу рукою, потім додайте борошно і перемішайте.
  11. Сформуйте з картопляної маси близько 15 кульок.
  12. Тепер можна формувати картопляні зрази з печінкою. Посипте руки борошном, викладіть на долоню порцію картопляного тіста. Покладіть 1-2 ч. Л. начинки, закрийте краю, защипніть шов. Злегка покатайте зраз по долонях, надаючи йому акуратну форму. Викладіть заготовку на обробну дошку, посипану борошном або панірувальними сухарями.
  13. Повторіть процес формування картопляного зраз з решти продуктів.
  14. Чисту сковороду з соняшниковою олією ставимо на сильний вогонь.
  15. В цей же час включаємо духовку на 200 градусів для попереднього розігріву.
  16. Обсмажуємо зрази на сковороді порціями до золотистої скоринки з обох сторін.
  17. Перекладіть картопляні зрази з каструлі на деко. Повторюємо обсмажування інших заготовок.
  18. Коли деко заповниться, ставимо картопляні зрази в духовку запікатися протягом 30 хвилин.
  19. Подавайте рум’яні, апетитні картопляні зрази з печінкою з духовки в гарячому вигляді.