Зміст :
Кулінарні тенденції стрімко змінюються. Елементи одних кухонь стають популярними, на зміну їм приходять інші. Незважаючи на популяризацію низькокалорійної їжі, деякі страви все ж залишаються класичними і незмінно улюбленими. Одним з таких страв є картопляні зрази в духовці, доведені до готовності.
Залежно від використовуваної начинки, вони можуть бути м’ясними або вегетаріанськими. Приготувати картопляні зрази можна з м’ясом, грибами, тушкованою капустою та іншими цікавими поєднаннями. Щоразу це буде новий кулінарний досвід і завжди приємне гастрономічне задоволення.
З печінкою картопляні зрази в духовці
Картопляні зрази в духовці з печінкою – одне з незвичайних поєднань. Напевно вам доводилося пробувати з м’ясною начинкою, але не завжди. І дарма, адже разом ці аромати чудово поєднуються між собою. А рецепт особливо сподобається любителям печінки і тим, для кого цей продукт вкрай важливий в дієті.
Підготуйте для начинки:
- 500 г курячої печінки;
- 1 велика морква;
- 1 цибулина;
- Сіль, мелений перець за смаком;
- 1/2 ч. л. коріандру;
- Соняшникова олія для смаження.
Для картопляного шару:
- 1 кг картоплі;
- 2 лаврові листки;
- 1 ч. л. солі;
- 1/2 ч. л. меленого перцю;
- л. борошна;
- 1 яйце.
Підготовка:
- Вимийте картоплю, покладіть її в каструлю, залийте холодною водою. Відварити до готовності шкірки. Після закипання посолити, додати лавровий лист. Варену картоплю злийте, дайте бульб повністю охолонути.
- Картоплю очистити, викласти на тарілку до готовності до вживання.
- Промийте печінку, очистіть її від залишків жиру.
- Цибулю і моркву очистити, помити. Моркву натерти на овочевій тертці, цибулю дрібно нарізати.
- Розігрійте сковороду з 2-3 ст. З кожного боку тримаємо печінку на середньому вогні по 2-3 хвилини. Підготовлену порцію покладіть в каструлю з товстим дном, наступну порцію покладіть в каструлю.
- Коли печінка підсмажиться, додаємо в цю ж сковороду масло, всипаємо нарізані овочі. Обсмажте овочі до напівготовності, висипте до печінки.
- Посоліть печінку з овочами, перемішайте. Накрийте каструлю кришкою, тушкуйте вміст 5-7 хвилин.
- Трохи остудіть начинку для картопляних зраз в духовці. Потім пропустіть печінку і овочі через м’ясорубку. Поперчіть фарш, перемішайте.
- У тій же м’ясорубці перекладаємо бульби картоплі в окрему миску.
- Картоплю посолити, додати перець, розбити яйце. Перемішайте масу рукою, потім додайте борошно і перемішайте.
- Сформуйте з картопляної маси близько 15 кульок.
- Тепер можна формувати картопляні зрази з печінкою. Посипте руки борошном, викладіть на долоню порцію картопляного тіста. Покладіть 1-2 ч. Л. начинки, закрийте краю, защипніть шов. Злегка покатайте зраз по долонях, надаючи йому акуратну форму. Викладіть заготовку на обробну дошку, посипану борошном або панірувальними сухарями.
- Повторіть процес формування картопляного зраз з решти продуктів.
- Чисту сковороду з соняшниковою олією ставимо на сильний вогонь.
- В цей же час включаємо духовку на 200 градусів для попереднього розігріву.
- Обсмажуємо зрази на сковороді порціями до золотистої скоринки з обох сторін.
- Перекладіть картопляні зрази з каструлі на деко. Повторюємо обсмажування інших заготовок.
- Коли деко заповниться, ставимо картопляні зрази в духовку запікатися протягом 30 хвилин.
- Подавайте рум’яні, апетитні картопляні зрази з печінкою з духовки в гарячому вигляді.