Жульєн з курки з грибами

Жюльен из курицы с грибами

Чи любите ви радувати свою сім’ю і себе? Приготуйте ніжний і ситний жульєн з курки з грибами. Приготувати таку смачну страву зовсім не складно і під силу навіть підлітку.

Складові кулінарної страви

Інгредієнти:

  • Філе курячої грудки або стегна – 500 г;
  • Гриби – 500 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Вершкове масло жирністю 82,5% – 50 г;
  • Борошно пшеничне – 2 ст.;
  • Сметана строго жирністю 33% – 200 г;
  • Молоко – 130 мл;
  • Напівтвердий сир – 200 г;
  • Чорний мелений перець і сіль – кому як більше подобається.
Жюльен из курицы с грибами
Жульєн з грибами на сковороді

Секрети ідеальної перемоги

  1. Куряче філе вимити і нарізати невеликими шматочками.
  2. Візьміть невелику каструльку або ополоник і залийте м’ясо окропом. Тепер потрібно довести до кипіння. Обов’язково не забувайте знімати піну, що утворилася. Соліть як вам більше подобається. Варити 2 хв.
  3. Накрийте кришкою, зніміть з вогню. Важливо, щоб м’ясо охололо в бульйоні. Його необхідно процідити в окрему ємність. Наріжте м’ясо якомога дрібніше.
  4. Гриби можна просто протерти вологою ганчіркою і очистити від плівок. Нарізати тонкими смужками.
  5. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте гострим кухонним ножем. Візьміть каструлю з товстим дном і бортами. Розтоплюємо вершкове масло в кількості 25 гр. При постійному помішуванні підрум’янюється при нагріванні низького рівня.
  6. Тепер потрібно розвести сильний вогонь. Додати гриби і перемішати з засмажкою. Варіть 5 хвилин, не забувайте помішувати, щоб не пригоріло.
  7. Тепер потрібно приготувати соус для ніжного на смак страви. Візьміть суху сковороду, просійте на неї борошно і обсмажуйте до тих пір, поки вона не придбає коричневий відтінок. Додайте решту вершкового масла. Смажимо 1 хвилину при постійному помішуванні.
  8. Тепер настала черга сметани. Ще раз перемішайте.
  9. Влийте молоко. л. курячого бульйону.
  10. Варити, помішуючи віночком до загустіння. Перець і сіль повинні бути на ваш смак.
  11. Сир натріть на середній тертці.
  12. Розподіліть гриби і цибулю по кокотницях. Можна викласти масу в вогнетривкі миски або невеликі формочки для випічки, бажано з кераміки.
  13. Зверху полийте соусом.
  14. Посипати сиром. Не шкодуйте, таке блюдо буде тільки смачніше.
  15. Розігрійте духовку до температури 1800 С.
  16. Викладіть заготовки на деко. Надішліть в тепло на 15-20 хвилин.

Готову страву також можна посипати свіжою зеленню або прикрасити листям петрушки або гілочками кропу.

Корисні хитрощі від шеф-кухаря

Якщо ви не любите варене м’ясо, то курку можна посмажити на сковороді в невеликій кількості рафінованої олії або вершкового масла. Філе нарізати тонкими смужками і обробити до золотистої скоринки з обох сторін.

Жюльен из курицы с грибами
Жульєн з курки з грибами

Якщо ви хочете отримати пікантний жульєн, то можна додати спеції. Наприклад, 1/2 ч. л. меленого кмину, 1 ч. л. порошку каррі, 1/4 ч. л. меленого коріандру, по 1 ч. л. солодкої паприки і сухого гірчичного порошку, 1/4 ч. л. сухого орегано, розмарину, базиліка.

Спеції для жульєну з куркою і грибами

Рекомендуємо спробувати класичний набір приправ:

  • Чорний мелений перець і мускатний горіх;
  • Кмин і мелений коріандр;
  • Копчена паприка та класичне каррі;
  • Трави: орегано, розмарин, базилік. Можна взяти готову суміш «Прованських трав» або «Італійських трав».

З їх допомогою ви отримаєте гарантовано смачне і ситне блюдо, головне дотримуватися помірності і не перебивати смак і аромат грибів в поєднанні з курячим м’ясом. Не бійтеся експериментувати. Спецій для грибів і курки дуже багато. Ви можете приготувати власну фірмову приправу.

Замість сметани замість сметани можна взяти вершки жирністю 33%. Блюдо вийде нітрохи не гірше. Він буде ніжним і тане у роті.

Готувати жульєн краще в духовці, а не на сковороді. Перший спосіб термічної обробки більш корисний для нашого організму. Також спробуйте варіанти з додаванням морепродуктів, бекону, шинки, овочів.