Зміст :
Чи любите ви радувати свою сім’ю і себе? Приготуйте ніжний і ситний жульєн з курки з грибами. Приготувати таку смачну страву зовсім не складно і під силу навіть підлітку.
Складові кулінарної страви
Інгредієнти:
- Філе курячої грудки або стегна – 500 г;
- Гриби – 500 г;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- Вершкове масло жирністю 82,5% – 50 г;
- Борошно пшеничне – 2 ст.;
- Сметана строго жирністю 33% – 200 г;
- Молоко – 130 мл;
- Напівтвердий сир – 200 г;
- Чорний мелений перець і сіль – кому як більше подобається.
Секрети ідеальної перемоги
- Куряче філе вимити і нарізати невеликими шматочками.
- Візьміть невелику каструльку або ополоник і залийте м’ясо окропом. Тепер потрібно довести до кипіння. Обов’язково не забувайте знімати піну, що утворилася. Соліть як вам більше подобається. Варити 2 хв.
- Накрийте кришкою, зніміть з вогню. Важливо, щоб м’ясо охололо в бульйоні. Його необхідно процідити в окрему ємність. Наріжте м’ясо якомога дрібніше.
- Гриби можна просто протерти вологою ганчіркою і очистити від плівок. Нарізати тонкими смужками.
- Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте гострим кухонним ножем. Візьміть каструлю з товстим дном і бортами. Розтоплюємо вершкове масло в кількості 25 гр. При постійному помішуванні підрум’янюється при нагріванні низького рівня.
- Тепер потрібно розвести сильний вогонь. Додати гриби і перемішати з засмажкою. Варіть 5 хвилин, не забувайте помішувати, щоб не пригоріло.
- Тепер потрібно приготувати соус для ніжного на смак страви. Візьміть суху сковороду, просійте на неї борошно і обсмажуйте до тих пір, поки вона не придбає коричневий відтінок. Додайте решту вершкового масла. Смажимо 1 хвилину при постійному помішуванні.
- Тепер настала черга сметани. Ще раз перемішайте.
- Влийте молоко. л. курячого бульйону.
- Варити, помішуючи віночком до загустіння. Перець і сіль повинні бути на ваш смак.
- Сир натріть на середній тертці.
- Розподіліть гриби і цибулю по кокотницях. Можна викласти масу в вогнетривкі миски або невеликі формочки для випічки, бажано з кераміки.
- Зверху полийте соусом.
- Посипати сиром. Не шкодуйте, таке блюдо буде тільки смачніше.
- Розігрійте духовку до температури 1800 С.
- Викладіть заготовки на деко. Надішліть в тепло на 15-20 хвилин.
Готову страву також можна посипати свіжою зеленню або прикрасити листям петрушки або гілочками кропу.
Корисні хитрощі від шеф-кухаря
Якщо ви не любите варене м’ясо, то курку можна посмажити на сковороді в невеликій кількості рафінованої олії або вершкового масла. Філе нарізати тонкими смужками і обробити до золотистої скоринки з обох сторін.
Якщо ви хочете отримати пікантний жульєн, то можна додати спеції. Наприклад, 1/2 ч. л. меленого кмину, 1 ч. л. порошку каррі, 1/4 ч. л. меленого коріандру, по 1 ч. л. солодкої паприки і сухого гірчичного порошку, 1/4 ч. л. сухого орегано, розмарину, базиліка.
Спеції для жульєну з куркою і грибами
Рекомендуємо спробувати класичний набір приправ:
- Чорний мелений перець і мускатний горіх;
- Кмин і мелений коріандр;
- Копчена паприка та класичне каррі;
- Трави: орегано, розмарин, базилік. Можна взяти готову суміш «Прованських трав» або «Італійських трав».
З їх допомогою ви отримаєте гарантовано смачне і ситне блюдо, головне дотримуватися помірності і не перебивати смак і аромат грибів в поєднанні з курячим м’ясом. Не бійтеся експериментувати. Спецій для грибів і курки дуже багато. Ви можете приготувати власну фірмову приправу.
Замість сметани замість сметани можна взяти вершки жирністю 33%. Блюдо вийде нітрохи не гірше. Він буде ніжним і тане у роті.
Готувати жульєн краще в духовці, а не на сковороді. Перший спосіб термічної обробки більш корисний для нашого організму. Також спробуйте варіанти з додаванням морепродуктів, бекону, шинки, овочів.