Жульєн з грибами на сковороді

Жульен с грибами на сковороде

Грибний жульєн – дуже смачне, ароматне, швидке і просте в приготуванні блюдо. Зате він досить ситний і недорогий. Такою закускою можна годувати не тільки свою сім’ю, але і гостей. Жульєн містить гриби, а це енергія і швидке насичення.
Печериця – популярний і доступний гриб, який завжди можна купити в будь-якому магазині, але при цьому він має безліч корисних властивостей. Прийом їжі покращує роботу нервової системи, обмін речовин, оновлення тканин. Корисний при дієтах і діабетикам.
Гриби містять велику кількість вітамінів групи В, корисних кислот, мікроелементів.

Для приготування знадобиться:

  1. 300 грам грибів
  2. 100 мл жирних вершків
  3. 1-2 ст.
  4. 120 гр. твердий сир
  5. масло рослинне для смаження
  6. 1 середня цибулина
  7. 1/2 ч. л. солі
  8. мелений перець
Жульен с грибами на сковороде
Жульєн з грибами на сковороді

Приступити:

  • Цибулю очистити, нарізати середніми шматочками
  • Гриби протерти серветкою, нашаткувати скибочками
  • Викласти цибулю в глибоку сковороду, обсмажити до прозорості
  • Додати гриби, перемішати, продовжити готувати
  • У готову суміш всипати борошно, добре розбиваючи грудочки
  • влити сметану
  • Інтенсивно розтріскуються до однорідності
  • сіль і перець
  • Зверху посипати крупно натертим сиром
  • Закрийте кришкою, залиште на повільному вогні, поки сир не розплавиться

Готову страву прикрасьте скибочками обсмажених грибів і рубаною зеленню петрушки.
Надзвичайний аромат ресторанної кухні наповнить весь ваш будинок. По-справжньому смачна закуска нікого не залишить байдужим.

Класичний жульєн

  1. куряче філе – 300 г.
  2. гриби – 300 гр.
  3. твердий сир – 100 г.
  4. сіль, спеції
  5. цибуля ріпчаста – 1 шт.
  6. рослинна олія – 2 ст.л.
  7. вершкове масло – 15-20 г.

Для соусу Бешамель:

  1. вершкове масло – 50 г.
  2. борошно пшеничне – 50 г.
  3. молоко – 0,5 літра
  4. сметана – 50 мл.
  5. сіль щіпка
Жульен с грибами на сковороде
Жульєн з грибами на сковороді

Приступити:

  • Цибулю наріжте дрібною соломкою, гриби – тонкими скибочками, курку – невеликим скибочкою
  • У сковороду наливаємо рослинне масло і додаємо вершкове масло
  • Викладаємо цибулю, злегка тушкуємо
  • Додайте гриби, злегка перемішайте і обсмажте
  • Опустіть курку, підрум’яньте
  • Сіль
  • В окрему каструлю кладемо вершкове масло, коли воно розтане, додаємо борошно і добре розмішуємо, додаємо 100 мл.
  • Добре розмішати, щоб не утворилося грудочок
  • Влийте решту молока, доведіть до кипіння
  • Додати сметану, перемішати
  • Сіль, соус бешамель готовий
  • Готовий соус додаємо в сковороду з куркою і грибами
  • З’єднайте всі інгредієнти за допомогою лопатки

Якщо у вас є кокотниці, це чудово. Готовий жульєн викласти порційно, посипати тертим сиром і відправити запікатися в духовку при 180 градусах на 10-15 хвилин.
Коли на поверхні утворилася золотава скоринка, ваш жульєн готовий.
Обов’язково спробуйте приготувати таку страву. Смачного!