Зміст :
Грибний жульєн – дуже смачне, ароматне, швидке і просте в приготуванні блюдо. Зате він досить ситний і недорогий. Такою закускою можна годувати не тільки свою сім’ю, але і гостей. Жульєн містить гриби, а це енергія і швидке насичення.
Печериця – популярний і доступний гриб, який завжди можна купити в будь-якому магазині, але при цьому він має безліч корисних властивостей. Прийом їжі покращує роботу нервової системи, обмін речовин, оновлення тканин. Корисний при дієтах і діабетикам.
Гриби містять велику кількість вітамінів групи В, корисних кислот, мікроелементів.
Для приготування знадобиться:
- 300 грам грибів
- 100 мл жирних вершків
- 1-2 ст.
- 120 гр. твердий сир
- масло рослинне для смаження
- 1 середня цибулина
- 1/2 ч. л. солі
- мелений перець
Приступити:
- Цибулю очистити, нарізати середніми шматочками
- Гриби протерти серветкою, нашаткувати скибочками
- Викласти цибулю в глибоку сковороду, обсмажити до прозорості
- Додати гриби, перемішати, продовжити готувати
- У готову суміш всипати борошно, добре розбиваючи грудочки
- влити сметану
- Інтенсивно розтріскуються до однорідності
- сіль і перець
- Зверху посипати крупно натертим сиром
- Закрийте кришкою, залиште на повільному вогні, поки сир не розплавиться
Готову страву прикрасьте скибочками обсмажених грибів і рубаною зеленню петрушки.
Надзвичайний аромат ресторанної кухні наповнить весь ваш будинок. По-справжньому смачна закуска нікого не залишить байдужим.
Класичний жульєн
- куряче філе – 300 г.
- гриби – 300 гр.
- твердий сир – 100 г.
- сіль, спеції
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- рослинна олія – 2 ст.л.
- вершкове масло – 15-20 г.
Для соусу Бешамель:
- вершкове масло – 50 г.
- борошно пшеничне – 50 г.
- молоко – 0,5 літра
- сметана – 50 мл.
- сіль щіпка
Приступити:
- Цибулю наріжте дрібною соломкою, гриби – тонкими скибочками, курку – невеликим скибочкою
- У сковороду наливаємо рослинне масло і додаємо вершкове масло
- Викладаємо цибулю, злегка тушкуємо
- Додайте гриби, злегка перемішайте і обсмажте
- Опустіть курку, підрум’яньте
- Сіль
- В окрему каструлю кладемо вершкове масло, коли воно розтане, додаємо борошно і добре розмішуємо, додаємо 100 мл.
- Добре розмішати, щоб не утворилося грудочок
- Влийте решту молока, доведіть до кипіння
- Додати сметану, перемішати
- Сіль, соус бешамель готовий
- Готовий соус додаємо в сковороду з куркою і грибами
- З’єднайте всі інгредієнти за допомогою лопатки
Якщо у вас є кокотниці, це чудово. Готовий жульєн викласти порційно, посипати тертим сиром і відправити запікатися в духовку при 180 градусах на 10-15 хвилин.
Коли на поверхні утворилася золотава скоринка, ваш жульєн готовий.
Обов’язково спробуйте приготувати таку страву. Смачного!